Minjoni
Priprema
- Od 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna umutiti patišpanj i ispeći u plitkom plehu.
- Kada se patišpanj ohladi iseći ga na kocke ili krugove.
- Fil: Umutiti 4 žumanceta, dodati šećer i mleko i skuvati na pari.
- Tome dodati 150 g umućenog margarina, izrendanu koru od 1 pomorandže i izmrvljene ostatke patišpanja.
- Sve dobro pomešati pa stavljati na sečene kocke ili krugove i sastavljati ih.
- Preliti fondanom u boji. U fil se po želji može dodati lešnik, orasi i rum.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 4 žumanca
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašika mleka
- 150 g margarina
- kora od jedne pomorandže
- fondan
No comments:
Post a Comment