Kinder bueno kolač
Priprema
- Izmutiti cela jaja sa šećerom i vanilom i kuvati na pari. Kuvano je kad provučete kašikom kroz krem i kad ostaje trag, znači da se zgusne kao kad kuvate puding. Kada se skuva ostaviti da se prohladi i u topli krem dodati čokoladu, mlevene lešnike 100 g i margarin. Izmutiti mikserom i filovati.
- Filovati tako što redjate keks, pa krem i tako dok se ne utroši krem. Krem ne mazati u debelom sloju, već tek toliko da se prekrije cela površina. Na kraju ide krem odozgo i sa strane.
- Posipati preostalim mlevenim lešnicima (30 g). Ostaviti da prenoći da bi keks omekšao.
- Može i malo jeftinija varijanta, koja je takodje fenomenalna, ali ima malo drugačiji ukus.
- Umesto lešnika idu orasi, umesto milke ide čokolada za kuvanje i dodaje se 1 kašičica ruma, koja u receptu gore ne ide.
Potrebno je:
- 600-700 g keksa (proizvodjač po izboru)
- 5 jaja
- 12 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 red milka čokolade noisete
- 130 g lešnika
- 200 g margarina
No comments:
Post a Comment