Saftane kokosove kocke
Priprema
- Kora: 6 belanaca umutiti sa 200 g šećera, tome dodati 150 g kokosovog brašna, 150 g pšeničnog brašna i 1 prašak za pecivo. Koru peći u podmazanom i brašnom posutom plehu na 180°C otprilike 25 min, tako da se kora ispeče, ali ne potamni.
- Čim je kora pečena tako vrelu preliti je sa 600 ml vrelog mleka i ostaviti da se prohladi.
- Fil: 6 žumanaca umutiti sa 5 vršnih supenih kašika pšeničnog brašna i 150 g šećera i ukuvati u 600 ml mleka. Kada je krem skuvan, dodati 1/2 margarina i vanil šećer.
- Kada se krem prohladi filovati koru i odozgo posuti preostalim kokosovim brašnom i staviti u frizider.
Potrebno je:
- 1,200 ml mleka
- 6 jaja
- 350 g šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 margarina za kolače
- 1 vanilin šećer
No comments:
Post a Comment