Kuglof sa suvim grožđem
Priprema
- U posudi za mešanje penasto umutiti margarin, a zatim postepeno dodavati šećer i vanil-šečer. Kada se šećer istopi dodati jaja, sok i rendanu koru jednog limuna, te dobro umutiti mikserom. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa postepeno dodavati u umućenu smesu, a zatim dodati mleko i dobro promešati.
- Na kraju dodati suvo grožđe i promešati.
- Smesu podeliti na dva dela i u prvi staviti kašiku kakaoa praha.
- Kalup za kuglof podmazati uljem i posuti brašnom, pa obe smese istovremeno izručiti u njega i peći na 220 stepeni oko 45 minuta.
- Pečen kuglof, po želji posuti šećerom u prahu.
Potrebno je:
- 250 g margarina
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 4 jajeta
- 1 limun
- 500 g brašna
- 125 ml mleka
- 1 kašika kakaoa (praha)
- 250 g suvog grožđa
No comments:
Post a Comment