Knedle sa šljivama treci nacin
Priprema
- Krompir obariti u vodi sa jednom kašičicom soli, pa ga procediti i ispasirati. Dodati mu margarin i jaje, i dobro izmutiti mikserom.
- Kad se malo prohladi, dodati griz i brašno i umesiti testo. Testo podeliti na 4 dela i od svakog oblikovati valjak, a svaki valjak iseći na 10 delova. Svaki deo zaokružiti i njime obloziti šljivu formirajući knedlu. Tako napraviti prvih 10.
- Za to vreme staviti 3 l vode da provri sa 1 kašičicom soli. U vrijuću vodu ubaciti pripremljene knedle i kuvati ih dok ne isplivaju, oko 10 minuta.
- Dok se one kuvaju pripremiti drugih deset knedli. Gotove knedle staviti u cediljku da se ocede. Za to vreme ugrejati ulje, pa kratko ispržiti prezle. Dodati im šećer i cimet i sjediniti, pa u njih valjati skuvane knedle.
- Ređati ih u činiju i preko poprskati sa još šećera, po ukusu.
- Sluziti ih tople. Od ove mere izađe 40 knedli.
Potrebno je:
- 1 kg oljušćenog krompira
- 50 g margarina
- 1 jaje
- 2 kašike griza
- 250 g brašna
- 2 kašičice soli
- 40 komada šljiva
- 2 dl ulja
- 300 g prezli
- 1 kašičica cimeta
- 4 kašike šećera
No comments:
Post a Comment