Domaća štrudla orehnjača
Priprema
- Sjediniti žumanca, jaje i mast i dodati u posudu sa brašnom, potom nadošli kvasac, 4 kašike šećera i zamesiti sa 400 ml mleka i 100 ml vode, koje ste blago zagrejali. Po potrebi dodati brašno.
- Zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste. U 800 g oraha, dodati 10 kašika šećera, 1 kašičicu kakaoa i popariti sa mlekom. Mleko dodavati postepeno, kako fil ne bi bio redak.
- Nadošlo testo podeliti na 2 dela, a moze i na 4 ukoliko želite manje štrudlice. Rastanjiti na pobrašnjenoj površini, premazati filom, urolati i peći na 200 C oko 30 minuta, (vreme pečenja zavisi od rerne, ja pečem pola sata).
- Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom, prekriti pek papirom, kako šećer ne bi spao. Kada je štrudla ohladjena iseći.
- Ukoliko vam je ova količina previše, možete pola štrudle zamrznuti.
- Jako ukusna, ukus divan i nakon nekoliko dana.
Potrebno je:
- 900 g brašna
- 3 žumanceta
- 1 celo jaje
- 1 kocka svežeg kvasca
- 3 kašike masti
- 4 kašike šećera
- 400 ml mlakog mleka
- 100 ml vode
- 800 g mlevenih oraha
- 10 kašika šećera
- malo mleka (da se orasi popare)
- 1 kašičica kakaoa
- malo šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
No comments:
Post a Comment