Zaliveni kolač s grizom
Priprema
- Pomješati mleko, šolju ulja, limun, griz, germu i dodavati brašno po potrebi.
- Testo ne treba biti, ni pretvrdo ni premekano. Ostaviti testo da ostoji 1 sat vremena.
- Kada je testo nadošlo, nauljiti ruke i otkidati kuglice od teste, testo razvijati dlanovima i dodavati po kašiku mešavine oraha i čokolade. Sakupiti krajeve i krajeve okretati na donju stranu i redjati po tepsiji.
- Kolače peći oko 15 minuta, dok ne porumene.
- Izvaditi kolač i preliti prelivom.
- Preliv: 3 velike šolje šećera i isto toliko vode.
Potrebno je:
- 2 šolje mleka (ja upotrebljavam doncafe-crvenu šolju)
- 1 šolja ulja
- 500 g griza
- korica i sok od jednog limuna
- otprilike jedna supena kašika germe
- brašna po potrebi
- 1 izrendana čokolada
- 1 šolja mljevenih oraha
- 1 kg šećera (za preliv)
No comments:
Post a Comment