Ringo janci
Priprema
- Umutiti sve sastojke za koru. Ispeći. Pečenu koru ohladiti i preseći po sredini, da se dobiju dve kore. Umutiti žumanca i brašno sa malo mleka. Mleko, šećer i vanilin šećer kada prokuva, dodati umućena žumanca i brašno. Nešati na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne. Kada se ohladi dodati umućen margarin.
- Sastojke za preliv prokuvati i ohladiti.
- Koru prvu preliti sa prelivom, premazati filom i staviti drugu koru na fil isto je preliti prelivom. Premazati glazurom. Istopiti čokoladu sa vodom i uljem.
Kora:
- 6 žumanaca
- 250 g šećera
- 1 dl ulja
- 3 kašike vode
- 140 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika gustina
- 2 kašike kakaoa
- 6 belanaca
Glazura:
- 200 g čokolade
- 2 kašike vode
- 2 kašike ulja
Preliv:
- 5 dl vode
- 3 kašike šećera
- 2 kašike kafe
Krem:
- 2 dl mleka
- 200 g šećera
- 4 žumanaca
- 2 vanilin šećera
- 3 kašike brašna
- 200 g margarina
No comments:
Post a Comment