Pita s jagodama i makom
Priprema
- Testo: Od 300 g brašna, 200 g maslaca, 100 g šećera, jednog jajeta i kašike maka, umesi testo, razviti, te staviti u kalup (kao za voćnu tortu),
- Nadev I: 250 g svežeg sira, 50 g šećera, 1 jaje, 1 kašika pavlake i 1 vanilin šećera, izraditi zajedno.
- Nadev II: 150 g maka, 50 g šećera, prelijte sa 1 dl mlakog mleka, narendati limunovu koricu, dodati vanilin šećer i po želji malo ruma.
- Nasumično poredajte smese po testu, da dobijete mramorasti izgled, te pečite 25 minuta na 180 C, a kada se ohladi rasporedite narezane jagode i prelijte sa prelivom za voćne torte.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 200 g maslaca (margarina)
- 200 g šećera
- 2 jajeta
- 150 g maka + 1 kašika
- 250 g sira
- 1 kašika pavlake
- 2 vanilin šećera
- 1 dl mleka
- narendana kora limuna
- 1 kašika ruma
- jagode
No comments:
Post a Comment