Čokoladni mafin
Priprema
- Rastopiti puter, 200 g čokolade i šećer na šporetu, u to dodati brašno u koje je umešan prašak za pecivo i mešati dodavajuci jedno po jedno jaje koje predhodno ne mutimo. Sve mutiti varjačom, nikako mikserom. Kada dobijemo kompaktnu (bude malo redje) smesu testo je gotovo.
- Fil: na šporetu 100 ml slatke pavlake otopiti sa 100 g čokolade.
- U korpicu za pecenje ide 1 velika kašika testa pa mala kasikica fila pa opet velika kašika testa.
- Peći 8 min na 160 C. Mafine vruće služiti sa kuglom voćnog sladoleda.
Potrebno je:
- 300 g čokolade
- 300 g putera
- 300 g šećera
- 250 g brašna
- 6 jaja
- 100 g slatke pavlake
- malo praška za pecivo
No comments:
Post a Comment