Kolač Grčki sladoled
Priprema
- Prokuvati litar mleka, sa šoljom šećera, prohladiti, pa dodati razmućena 2 želatina. Staviti u zamrzivač, da se masa stegne, oko 2 sata. Mutiti masu zajedno sa 400 g šlaga, oko 20-tak minuta.
- Podeliti na 3 dela. Prvi ostaviti beo, u drugi dodati keks, u treći napolitanke. Pleh obložiti folijom i filovati: beo-fil, sa keksom-fil, sa napolitankama. Vratiti u zamrzivač, da se stegne.
- Izvrnuti kolač i premazati preostalim šlagom, umućenim sa kolačarskom bojom.
Potrebno je:
- 500 g šlaga u prahu
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g mlevenih čokoladnih napolitanki
- 1 šolja šećera
- 1 l mleka
- 2 želatina (kolačarska boja)
No comments:
Post a Comment