Uskršnji kolač sa suvim voćem
Priprema
- U toplo mleko staviti kvasac, kašičicu brašna i kašičicu šećera da nadođe.
- U brašno dodati nadošao kvasac, jaje, puter, šećer, vanilin šećer, pa zamesiti.
- Pred kraj mešenja, dodati seckano suvo i koštunjavo voće. Ostaviti testo da nadođe.
- Nauljiti kalup, pa staviti nadošlo testo.
- Peći na 200 stepeni, dok ne porumeni, pa onda prekriti papirom i peći još oko 20 minuta na 180 stepeni.
- Vruć pečeni kolač preliti istopljenim puterom i posuti šećerom u prahu.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 1/2 kocke kvasca
- 70 g putera
- 1 jaje
- 100 g mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 suve smokve
- 4 suve šljive
- po nekoliko lešnika, badema i oraha
- 4 suve kajsije
Glazura:
- 40 g putera
- 1-2 kašike šećera u prahu
No comments:
Post a Comment