Čokoladni kolač sa makom
Priprema
- Mikserom penasto umutiti jaja i ulje. Postepeno umešajte šećer i mleveni mak. Naizmenično dodaj, brašno i mleko stalno mešajući. Izlijte testo u namazan mašćom pleh i peći. Pečeno testo prepolovite i ostavite da se ohladi.
- Izmešati liker sa vodom i natopite ohladjeno testo. Jednu polovinu testa premažite marmeladom i pokrijete drugom polovinom.
- Ponovo premažite marmeladom i prelijte glazurom od čokolade.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 2 čaše (od jogurta) šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 2 čaše brašna
- 1/2 ćaše mlevenog maka
- 4 kašike likera od kajsija
- 3 kašike marmelade od kajsija
- čokolada za glazuru
No comments:
Post a Comment