Potrebno je:
- 170g secera
- 125g butera
- 5 jaja
- 4 stangle cokolade
- 90g mlevenog badema
- 90g brasna
Za fil:
- jedna cetvrtina litra mleka
- 200g secera
- 1 vanilin secer
- 50g kakaoa
- 100g butera
Za glazuru"
- 125g secera
- 180g cokolade
- 6 kasika mleka
Priprema:
- Odvojite zumanca od belanca. Umutite dobro buter sa secerom, dodajte toj masi zumanca i rastopljenu cokoladu. Sve dobro izmesajte pa dodajte mlevene bademe i brasno, izmesajte, dodajte cvrsto ulupan sneg od belanaca i pazljivo izjednacite masu. U podmazan pleh sipajte dobijeno testo. Neka to bude veci pleh da kora koju ispecete nebude previse debela. Peceno testo pazljivo izvadite iz pleha, kad se prohladi isecite ga na manje kvadrate. Sada pripremite nadev. Pomesajte secer, predvidjen za nadev, sa kakaoom i spustite u toplo mleko koje se kuva na stednjaku. Dodajte vanilin secer i mesajte dok se masa ne zgusne. Sklonite krem sa stednjaka i mesajte dok se ne ohladi. Posebno umutite buter da bude sasvim penast pa ga dodajte gotovom kremu i sve dobro izmesajte. Gotovim nadevom premazujte isecene minjone i spajajte dve po dva namazanim stranama. Stavite na stednjak mleko i secer, koji su predvidjeni za glazuru, pustite da se prokuva pa dodajte cokoladu. Mesajte sve dok se nestvori gusta glatka masa. Skinite sa stednjaka cim se cokolada razmeksa i produzite mesanje van stednjaka. Toplim prelivom prelite svaki minjon. Stavite minjone u korpice od hartije, koje se specijalno kupuju za minjone i bonbone.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment