Kolač sa dunjama i jabukama
Priprema
- Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno. Izmešati i usuti u pleh (37x25) obložen papirom za pečenje. Peći 15ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru ne vaditi iz pleha, samo skloniti papir.
- Dunje i jabuku očistiti i iseći na sitne komade.
- U šerpu usuti vodu i šećer pa kad proključa, kuvati još 5 minuta. Dodati voće, kuvati još 10ak minuta pa skloniti sa ringle.
- Nekoliko kašika sirupa preliti preko kore pa poredjati voće.
- Sirup vratiti na ringlu. Kad proključa, skuvati puding od vanile razmućen sa malo hladne vode. Kuvati 2 minuta i preliti preko voća.
- Kad se dobro ohladi, ukrasiti umućenim šlagom (100 g šlaga i 200 ml vode ili mleka).
Kora:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
Fil:
- 1 l vode
- 250 g šećera
- 2 veće dunje
- 1 veća jabuka
- 2 pudinga od vanile
I još:
- 100 g šlaga
- 200 ml vode ili mleka
No comments:
Post a Comment