Verin brzi kolač sa rogačem
Priprema
- Odvojiti belanca od žumanaca i dobro ih izmutiti sa 7 kašika šećera, dodati žumanca i sjediniti, zatim dodati sve ostale nabrojane sastojke i umutiti lagano, kompaktnu masu osrednje gustu. Znači, dodavati brašna, dok god ne dobijemo masu, koja je gušća nego za potišpanj.
- Sve ovo isuti u podmazan i brašnom posut pleh, i peći na temperaturi od 200 stepeni. Pleh treba da je dublji i ne tako velik.
- Kada je kolač gotov, ohladiti ga i preliti sa istopljenom čokoladom, koju će kolač upiti. Preko toga premazati pekmezom od šljiva (ja sam koristila domaći od aronije *sibirske borovnice, i to debljine prsta otprilike.
- Hladan kolač ukrasiti šlagom.
- Kolač je vrlo sočan i osvežava i ne zahteva puno vremena za pravljanje.
Potrebno je:
- 3 cela jajeta
- 1/2 kesice rogača
- 2 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 vanil šećer
- 1 prašak za pecivo
- brašna po potrebi
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 1 dl mleka
- 1 kašičica margarina (za premazivanje)
- pekmez od šljiva (po mogućstvu nakiseo)
Za ukrasavanje:
- 1 šlag
No comments:
Post a Comment