Brzi kolač sa čokoladnim prelivom
Priprema
- 6 žumanaca izlupati sa jednom šoljom za belu kafu šećera, tome dodati 1 malu šoljicu za kafu ulja i mleka i opet jednu veliku šolju za belu kafu brašna, 2 kašike kakaoa i 1 prašak za pecivo.
- Sve zajedno umutiti mikserom i sipati u pleh, koji smo prethodno namazali uljem i brašnom.
- Staviti u zagrejanu rernu i peci 15 minuta na 200 stepeni.
- Kada je kolač gotov izlupati 6 belanaca sa 18 kašika šećera. Izvaditi kolač iz rerne i preliti preko filom od belanaca, pa vratiti nazad u rernu i smanjiti rernu na 150 stepeni, potrebno je samo malo, da se fil zapeče dok ne dobije žućkastu boju.
- Kada je kolač gotov, izvadimo ga i ostavimo da se malo ohladi.
- Za to vreme napravimo glazuru od 50 g čokolade, 4 kašike čećera, 4 kašike mleka i 4 kašike ulje.
Potrebno je:
- 6 žumanaca
- 1 šolja za belu kafu šećera
- 1 šolja za belu kafu brašna
- 1 šoljica za kafu ulja
- 1 šoljica za kafu mleka
- 1 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil: (preko ispečenog kolača)
- 6 belanaca
- 18 kašika šećera
Za glazuru:
- 50 g čololade
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mleka
- 4 kašike ulja
No comments:
Post a Comment