Pigvinčići
Priprema
- Umutiti belanca sa šećerom i postepeno dodavati ostale sastojke. Ispeći 2 tanje kore.
- Fil: Rastopiti kesicu želatina u 1/2 dl vode. Umutiti 5 dl slatke pavlake i dodati kašiku meda i otopljeni želatin.
- Otopiti 100 g čokolade.
- Na koru naneti pola fila, pažljivo naneti otopljenu čokoladu i staviti u frižider da se ohladi, naneti ostatak fila, 2 koru i preliti ceo kolač sa otopljenom čokoladom (100 g + 3 kašike ulja).
Za koru:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike griza
- 8 kašika tople vode
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Za fil:
- 1 kesica želatina
- 1 kašika meda
- 5 dl slatke pavlake
- 200 g čokolade
- 3 kašike ulja
No comments:
Post a Comment