Prhke kiflice sa lešnikom
Priprema
- U mlako zašećereno mleko dodati kvasac. Pomešati brašno, mast, prstohvat soli i dodati nadošli kvasac.Zamesiti testo.
- Napuniti vanglu do polovine ledenom vodom, uzeti jaču platnenu salvetu i pokvasiti je. Zamotati testo u nju, vezati čvor i potopiti je u vodu. Kada ispliva testo, posle sat-dva, na pobrašnjenoj površini testo premesiti i ukoliko je potrebno dodajte još malo brašna.
- Podeliti testo na 4 lopte, razviti oklagijom krug i seći svaku na 8 trouglova. Formirati kiflice.
- Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
- Vruće kiflice uvaljati u prah šećer.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 150 g svinjske masti
- 2 dl mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- prstohvat soli
Nadev:
- 4 kašike prženih seckanih lešnika
- 5 kašika pekmeza od šljiva
- 2 kašike mlevenog rogača
- 2 kašike šećera
- šećer u prahu (za posipanje kiflica)
No comments:
Post a Comment