Oblanda
Priprema
- Staviti mleko i šećer da proključa, pa dodati margarin, stalno mešajući dok se ne otopi.
- Dodati mleveni keks i orahe, promešati i podeliti smesu na dva dela.
- U jedan dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi, a u drugi vanilin šećer ili rendanu koru limuna (po ukusu). Ređati: List oblande, 1/2 fila sa čokoladom, list oblande, 1/2 fila sa vanilinim šećerom, list oblande, fil sa čokoladom, list oblande, fil sa vanilinim šećerom, list oblande.
- Preko ovako složene oblande staviti neki teži predmet i ostaviti da prenoći.
Potrebno je:
- 400 g šećera
- 3 šoljice mleka
- 125 g margarina
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog keksa
- 2 štangle čokolade
- 1 vanilin šećer (ili rendana kora 1 limuna)
No comments:
Post a Comment