Tunel rolat
Priprema
- Umutiti žumanaca sa šećerom, dodati vodu i rendanu čokoladu, prosejano brašno i pecivo, sjediniti.
- Posebno umutiti belanaca, pa dodati smesi lagano mešajući.
- Pleh 25 x 30 obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i pecite u rerni na 175 C do 15 minuta.
- Koru prevrnuti na mokru krpu, skloniti papir i uviti u rolat.
- Od mleka odvojiti 100 ml rastvoriti gustin, ostatak staviti sa šećerom i vanilin šećer, da provri. Skuvati kašicu i ohladiti.
- Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati ohlađenu kašicu i sjediniti.
- Umutiti ohlađenu slatku pavlaku. Mikser uključiti na 1 i po kašiku pavlake stavljati u fil.
- Od fila ostaviti par kašika, da se premaže rolat, ostatak staviti na sredinu kore i spojiti strane. Premazati rolat, posuti kokosom i ukrasiti otopljenom čokoladom.
- Ukus podseća na sladoled.
Kora:
- 4 jajeta
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike vrele vode
- 60 g čokolade za kuvanje
Dekoracija:
- malo kokosovog brašna
- čokolada za kuvanje
Fil:
- 1/2 l mleka
- 5 kašika šećera
- 4 kašike gustina
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g margarina
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike šećera u prahu
No comments:
Post a Comment