Domaće vanilice
Priprema
- Umutiti jaja penasto zajedno sa 200 g masti, u to dodati mleko i vanilin šećer.
- Dodati brašno u prethodnu smesu.
- U ostatak brašna dodati pola čašice rakije. I umesiti sa prethodnom smesom glatko testo.
- Razvući oklagijom tanko testo i rakijskom čašom ili modlama vaditi vanilice. Peći ih u podmazan pleh na 200 C, pazeći da ostanu svetle.
- Čim blago porumene, vaditi ih iz rerne, spajati džemom i posuti prah šećerom. Prijatno.
Potrebno je:
- 200 g masti
- 7 supenih kašika šećera
- 2 žumanceta
- 1 kafena šoljica mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 600 g brašna
- 150 g šećera u prahu
- 1/2 čašice rakije
- 200 g džema
No comments:
Post a Comment