Princes krofne
Priprema
- Skuvati puding u litar mleka i ostaviti da se ohladi. Umućen margarin spojiti sa masom, dodati vanilin šećer i njime kasnije puniti krofne.
- U posudu sipati vodu i ulje i staviti da provri. Skloniti sa vatre, i sipati brašno. Vratiti na vatru i mešati dok testo ne počne da se odvaja od posude. Staviti da se ohladi.
- U ohladjenu masu dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Dodati prasak za pecivo.
- Špricem ili kašikom vaditi krofnice i ređati u podmazan pleh. Peći u unapred zagrejanoj pećnici na 200 C bez otvaranja rerne. Nafilovane krofne posuti prah šećerom. Prijatno.
Za testo:
- 1 čaša od jogurta vode
- 1 čaša od jogurta ulja
- 2,5 čaše od jogurta brašna
- 4 jajeta
- 1 kesica prašak za pecivo
- Za fil:
- 1 l mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 pakovanje margarina
- 8 supenih kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
No comments:
Post a Comment