Mak kolač
Priprema
- Izlupajte jaja sa šećerom dodajte ulje, mleko i brašno na kraju jedan prašak za pecivo. Testo podelite u dva dela, u jedan deo stavite malo kakaa, a drugi ostaje žut. Žuti deo sipajte u lim i stavite u pećnicu da se malo zapeče.
- Fil: u mleko ukuvjte brašno i šećer i na kraju dodajte mak. Vrući fil sipajte na napola zapečen žuti biskvit. Gore sipajte smeđi i stavite sve nazad u peć da se dobro ispeče. Gotov kolač pospite sa šećerom u prahu.
Kore:
- 4 jajeta
- 10 kašika šećara
- 1 dl ulja
- 1 dl mleka
- 10 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakaoa
Fil:
- 500 ml mleka
- 3 kašike brašna
- 10 kašika secera
- 200 g maka
Za posipanje:
- 2 kašike šećera u prahu
No comments:
Post a Comment