Mafini čokolada višnje
Priprema
- Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati jogurt i ulje. Dobro umutiti. Dodati brašno izmešano sa kakaom i praškom za pecivom, pa mutiti dok se sastojci ne sjedine. Dodati višnje, vanilin šećer i lomljenu čokoladu.
- Pleh obložiti papirnim korpicama, pa sipati testo. Testo je malo tvrdje, pa možete napuniti korpice skoro do vrha. Peći oko pola sata na 150 stepeni.
- Prohladjenje mafine umakati u glazuru od čokolade ili ih prelivati glazurom koju ćete pripremiti na uobičajen način. Ukrasiti po želji.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja šećera
- 3 šolje brašna
- 3/4 šolje ulja
- 2 šake oceđenih višanja
- 1 kašika kakao
- 100 g lomljene čokolade
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Glazura:
- 100 g čokolade
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica margarina
- 2 kašike mleka
No comments:
Post a Comment