Potrebno je:
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika samlevenih oraha
- 5 kasika ostrog brasna
- malo ruma
- pola kesice praska za pecivo
Fil:
- 6 dl mleka
- 250g keksa
- 150g butera
- 100g oraha
- 50g lesnika
- 50g badema
- 100g suvog grozdja
- 5 kasika ruma
- 100g cokolade
Priprema testa:
- Umutite pet belanaca u cvrst sneg, dodajte pet velikih kasika secera, umesajte pet zumanaca, jedno po jedno. Posebno izmesajte samlevene orahe sa brasnom i praskom za pecivo, pa sve lagano umesajte u jaja i secer. Masu stavite u veci pomasceni pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni C.
Fil:
- U 6 dl mleka skuvajte samleveni keks i ohladite, uz mesanje. Izmiksajte 150g butera sa 150g secera u prahu, pa dodajte samlevene i isecene orahe, przene, samlevene i iseckane lesnike i iseckane i samlevene bademe. Grozdje sitno iseckajte i natopite rumom i dodajte u masu. Sve lagano, dobro izmesajte sa skuvanim keksom. Ohladjen biskvit presecite na pola, poprskajte rumom i premazite filom. Spojte sa drugim delom i glazirajte cokoladom. Secite na stapice ili kocke.
Tuesday, November 15, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment