Potrebno je za kolacice:
- 370g secera
- 220g butera
- 150g mlevenih oraha
- pola soljice ruma
- 2 oblande
- 2 zumanceta
Potrebno za glazuru:
- 5 kasika mleka
- 5 kasika secera
- 5 stangli cokolade
- 100g butera
Priprema:
- Izlomite oblande i poprskajte rumom pa ostavite da odmeknu. Napravite karamel od 150g secera. Sipajte masu na navlazenu ciniju i ostavite da se stegne. Posebno buter penasto umutite, dodajte preostali secer, zumance i samlevene orahe. Ohladjen karamel istucajte i dodajte mesavinu sa maslacem a zatim dodajte i omeksale oblande. Sve izmesajte i izmesite. Od dobijene mase pravite male kolace u obliku kupe. Na zagrejanu plocu stednjaka stavite mleko sa secerom u merama koje su predvidjene za glazuru, dodajte cokoladu, mesajte dok se ne stvori gusta glatka masa a zatim dodajte i buter. Sve dobro izmesajte i vrucim prelivom prelivajte minjone u obliku kupe i stavljajte ohladjene u korpice od hartije.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment