Potrebno je:
- 6 solja neociscenih oraha i badema raznih vrsta i velicina
- 2 velike kasike butera
- 2 solje secera
- 1 solja kukuruznog sirupa (glukoza)
- pola solje vode
Priprema:
- Okruglu modlu zapremine 1,5 litara oblozite folijom i premazite buterom. U vecu posudu stavite orahe i bademe. U posebnu posudu stavite sve ostale sastojke, dobro ih izmesajte i ugrejte na temperaturu od 155 stepeni C. Cim masa dostigne potrebnu temperaturu izrucite je u posudu sa orasima, brzo sve promesajte i prespite u modlu. Prstima premazanim buterom nezno pritiskajte orahe i bademe kako bi sto bolje ulegli u modlu i kako bi venac imao sto pravilniji oblik. Ostavite da se hladi 10 minuta, a potom venac izvadite iz modle, stavite ga na zamascenu foliju i jos ga malo oblikujte prstima.
Gotov venac mozete ukrasiti satenskom trakom i staviti na sto kao ukras ili ga mozete obmotati tankom zicom i okaciti na zid.
Za izradu ovog venca neophodna je velika brzina, kako se sirup nebi stegao pre vremena. Zato je bolje da vam neko pomogne pri presipanju oraha i badema u kalup. Takodje, budite oprezni da u brzini nebiste dobili kakvu opekotinu na rukama, narocito kada na orahe i bademe sipate vreo sirup.
Friday, November 4, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment