Potrebno je za testo:
- 3 jaja
- 3 kasike vruce vode
- 150g secera
- 50g iseckanih lesnika
- buter
- 100g brasna
- pola kasicice praska za pecivo
Fil:
- 1/2 l mleka
- 1 puding od lesnika
- 150g secera u prahu
- 50g samlevenih lesnika
- slatka pavlaka
- nekoliko celih lesnika za ukras
Priprema:
- Izmesajte zumanca, vodu i secer u penastu masu, dodajte lesnika, pomesajte sa brasnom i praskom za pecivo i na kraju lagano umesajte svrst sneg od belanaca. Pecite na namascenom pergament papiru, u vecoj tepsiji, u tankom sloju, 15-20 minuta, na 180 stepeni C. Odvojte koru od stranice pergament papira i razrezite uzduzno na 3 dela.
Fil:
- Skuvajte puding i zatim ga neprestano mesajuci ohladite. Penasto umutite 150g butera i secer, dodajte samlevene lesnike i kasiku po kasiku pudinga. Nafilujte biskvit, sastavite delove i ukrasite umuckanom slatkom pavlakom i lesnicima.
Wednesday, November 16, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment