Potrebno je za testo:
- 80g marcipan smese
- 5 jaja
- 5 kasika mlake vode
- 100 grama secera
- sasvim malo soli
- narendana kora jednog limuna koji nije prskan hemikalijama
- 100g obicnog brasna
- 60g ostrog brasna
- polovina praska za pecivo
Potrebno je za fil:
- po 100g zelea od maline, ribizle i marmelade od kajsija
- 500g findant smese
- 3 kasike ruma
- usecereno voce
- naseckanih pistocija, badema i oraha
1. Zagrejte rernu na 210 stepeni C. Otopite marcipan s vodom, dodajte tri cetvrtine kolicine secera, zumanca, malo soli i limunovu koru. Dobro izmesajte. Izlupajte sneg od belanaca s preostalim secerom pa pomesajte sa prvom smesom. Pomesajte obe vrste brasna s praskom za pecivo i dodajte smesi. Namazite i pobrasnite pleh 42x32cm, i sipajte testo.
2. Pecite testo na srednjoj resetki rerne desetak minuta. Neka se ohladi. Biskvit isecite na 3 jednaka dela. Svaki namazite jednom marmeladom ili zeleom. Poslazite listove jedan na drugi.
3. Mesite marcipan smesu sa secerom u prahu, a zatim razvaljajte da testo bude veliko kao list narezanog biskvita. Tu plocu marcipana polozite na kolac. Stavite ga na jednu cistu dasku i pokrite drugom. Stisnite i opteretite. Neka tako stoji 24 sata.
4. Biskvit narezite na male kockice. Dobicete ih otprilike 36 komada. Marmeladu od kajsija premazite preko marcipana i ostavite da se osusi. Pripremite fondant smesu i drzite je na toplome (u vecoj posudi sa toplom vodom).
5. U fondant smesu dodajte rum pa svaki kvadratic kolaca - minjon - nabodite na tanku viljusku i umocite u rastvor. To radite pazljivo da se ne raspadnu. Umocene minjoncice slozite na resetku.
6. Na kraju minjone ukrasite usecerenim vocem, naseckanim bademima, polovinama oraha. Minjone mozete ukrasiti cokoladom, ostaviti ih da se suse, a zatim ih stavite u korpice od papira.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment