Korpica od bele i crne cokolade cipkastog uzorka moze vam posluziti kao lep ukras na praznicnoj trpezi, ali i kao poklon za ljubitelje slatkisa.
Potrebno je:
- 60g cokoladnog secernog preliva
- 125g belog secernog preliva (bela cokolada)
Priprema:
- Dublji tanjir (dubine oko 12cm) pazljivo obmotajte folijom, ali tako da se izglacaju sve neravnine na foliji i istisnu mehurici sa vaduhom. Tanjih sa folijom odlozite u frizider, najmanje 30 minuta, mada bi bilo najbolje da odstoji u frizideru cele noci. Crni secerni preliv sipajte u spric za dekoraciju ili se posluzite najobicnijom kesicom za zamrzivac sa rupicom na jednom kraju. Kruznim potezima istiskujte preliv po celoj povrsini folije, tako da sara ima izgled cipke. Ostavite da stoji u frizideru 10 minuta, a potom isto ucinite sa belim prelivom i vratite u frizider na deset minuta. Uklonite tanjir i pazljivo uklonite foliju od cokoladne korpice. U njoj mozete sluziti biskvite, zele ili gumene bombonice, ali njome treba pazljivo rukovati, jer je dosta krhka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment