Recepti za pripremanjemojih licnih jela.
Kuvanjem se bavim od malena, nisam profesionalni kuvar ali obozavam da kuvam.
Recepti mojih licnih jela, su jako jednostavni recepti, koji ce omoguciti svakome da skuvaju jelo izvanrednog ukusa.
Svi se oslanjaju na na tudje recepte, ali uvek postoji veliko ALI, recepti su samo skup reci koji opisuju nacin pripreme hrane i to nikada ne garantuje da ce svako uz pomoc njih pripremiti izvrsnu hranu...
Recepti ili male tajne velikih kuvara.
Mislim da sam predhodnom recenicom rekao puno o tome sta je bitno i potrebno da se pripremi izvrsno jelo. Sve je u malim tajnama koje kuvari ljubomorno cuvaju samo za sebe.
Na mom blogu to nece biti slucaj, uz svaki svoj recept otkricu vam i po neku malu tajnu koja je omogucila da recept za jelo, kolace, torte, posno ili mrsno jelo, dobije svoj specifican ukus u odnosu na druga jela pripremljenja po identicnom receptu.
Za pocetak, prva i najveca tajna, potrebno je kuvati sa ljubavlju. Svako jelo koje je skuvano sa ljubavlju u sebi sadrzi notu necega senzualnog i neponovljivog. Kuvanje je umetnost, tako da svako jelo koje pripremate nesme biti oslonjeno samo na recepte, vec u sve to morate uneti dozu ljubavi i umetnosti. Zamislite da ste slikar koji sa ljubalju slika svoje remek delo. E tako i vi trebate kuvati. Ko da stvarate svoje remek delo, za razliku od slikara vi vase remek delo mozete i pomirisati, a kada sve bude gotovo sa njime mozete zadovoljiti svoje gurmanske zelje.
Kada smo ustanovili da recepti nisu kljuc usmeha za kuvanje sada mozemo krenuti za receptima i tajnama za svako jelo pojedinacno.
Thursday, November 3, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment