Potrebno je:
- 350g ne oljustenog badema
- 1 ravna kasicica cimeta
- na vrh kasicice mlevenog karanfilica
- 50g iseckane limunove i pomorandzine kore
- 4 belanca
- malo soli
- 250g secera u prahu
- oblande isecene na krugove precnika oko 9 cm
Glazura:
- Umutiti 50g secera u prahu sa jednom kasicicom vrele vode i nekoliko kapi vrelog soka.
Priprema:
- Sameljite bademe pa mesajuci dodajte cimet, karanfilic, i iseckane kore od limuna i pomorandze. Umutite cvrstu penu od belanca sa malo soli, dodajte postepeno secer. Mutite jos 5 minuta, pa dodajte samlevene bademe, kasicicom pravite kupice, poredjajte ih na oblande isecene na krugove i ostavite preko noci da se suse.
- Sledeceg dana pecite u pecnici oko 40 minuta, na 150 stepeni C.
- Pripremiti glazuru, premazati medenjake i ukrasiti ih bademima i kandiranim vocem.
Saturday, November 12, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment